Producenci
Produkt dnia
Lecytyna Natures Sunshine
Lecytyna Natures Sunshine
124,60 zł 107,00 zł
szt.
Immune Formula Natures Sunshine
Immune Formula Natures Sunshine
124,60 zł 123,90 zł
szt.
Bacillus Coagulans Natures Sunshine
Bacillus Coagulans Natures Sunshine
110,60 zł 97,00 zł
szt.
Promocje
Kolagen DuoLife Collagen Powder saszetki
Kolagen DuoLife Collagen Powder saszetki
241,40 zł 186,00 zł
szt.
EVERFLEX Natures Sunshine
EVERFLEX Natures Sunshine
118,00 zł 83,00 zł
szt.
Koenzym Q10 Plus Natures Sunshine
Koenzym Q10 Plus Natures Sunshine
176,00 zł 136,00 zł
szt.
OPTI Omega NaturDay
OPTI Omega NaturDay
167,00 zł 159,00 zł
szt.
OPTI Liposomal Luteina plus A I E plus Selen NaturDay
OPTI Liposomal Luteina plus A I E plus Selen NaturDay
141,70 zł 129,00 zł
szt.
OPTICNaturel NaturDay
OPTICNaturel NaturDay
206,70 zł 189,00 zł
szt.
OPTIprobio Symbiotyk NaturDay
OPTIprobio Symbiotyk NaturDay
336,70 zł 299,00 zł
szt.
OPTI Aloe NaturDay
OPTI Aloe NaturDay
141,70 zł 129,00 zł
szt.
Serum Collagen Sensuelle Siberian  NaturDay
Serum Collagen Sensuelle Siberian NaturDay
90,00 zł 89,00 zł
szt.
Lecytyna Natures Sunshine
Lecytyna Natures Sunshine
124,60 zł 107,00 zł
szt.
Inulin Star StarLife
Inulin Star StarLife
129,00 zł 99,00 zł
szt.
OptiUro Spirulina NaturDay
OptiUro Spirulina NaturDay
141,70 zł 119,00 zł
szt.
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost

OPTI Protein wanilia i ananas 900g NaturDay

Dostępność: brak towaru
Cena: 258,70 zł 258.70
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: NaturDay
Kod produktu: 183

Opis

Profesjonalnie skomponowana kompozycja białka Opti Preotein pozwala na nasilenie przebiegu procesów regeneracji organizmu poprzez utrzymanie równowagi wodno-elektrolitowej, intensyfikację procesów odpornościowych oraz wspomaganie syntezy enzymów i hormonów. 

Wbrew powszechnym opiniom, tempo przemiany materii ogólnie nie obniża się istotnie z wiekiem. Jest to jedynie wspaniała wymówka dla mężczyzn i kobiet w średnim wieku, którzy zaokrąglone kształty i kilka dodatkowych kilogramów tłumaczą obniżonym tempem metabolizmu. Wraz z wiekiem wydatkowanie przez człowieka energii znacząco spada, jednakże przyczyną tego zjawiska jest przede wszystkim obniżenie masy mięśnio­wej, której systematycznie ubywa począwszy od trzeciej dekady życia. Osoby wy­jątkowo aktywne fizycznie przechodzą przez wiek średni i starczy bez mian w masie ciała, jednakże poziom tkanki mięśniowej najczęściej maleje z wiekiem, podczas gdy w tym czasie wzra­sta udział tkanki tłuszczowej.

Drastyczne, niskoenergetyczne żywienie nie stanowi optymalnego rozwiązania w procesie redukowania nadmiaru tkanki tłuszczowej. Badania wykazują, że systema­tyczne ćwiczenia fizyczne wykonywane podczas diety odchudzającej, pozwalają na znaczne odciążenie energetyczne, utrzymanie lub wręcz przyśpieszenie tempa metaboli­zmu i ograniczenie degradacji białek mięśniowych. Wydaje się, że połączenie odpowiedniego treningu z optymalnie dobraną dietą pozwala skutecznie walczyć z otyłością. Co ważniejsze, wła­ściwa kombinacja ćwiczeń i diety pozwoli nie tylko obniżyć masę ciała i stopień jego otłuszczenia, lecz umożliwia zachowanie takiego stanu rzeczy przez dłuższy okres czasu.

Najlepsze efekty i wysoką ich trwałość uzyskamy poprzez połączenie dobrze zbi­lansowanej diety, zwiększonego wysiłku fizycznego oraz wspomagających odchudzanie suplementów diety o potwierdzonym naukowo działaniu. Ostatnie badania wskazują jednak, że sam trening fizyczny nie jest kluczowym czynnikiem w procesie odchudzania i utrzymania właściwej masy ciała i odpowiedniego jej składu. Kluczowym aspektem jest modyfikacja nawyków żywieniowych, w taki sposób, aby uwzględnić aspekt ilościowy, związany z wartością kaloryczna spożywanych posiłków na tle podstawowej przemiany materii oraz z uwzględnieniem dziennego wydatku energetycznego oraz aspekt ilościowy, związany z proporcją poszczególnych makro i mikroskładników. Omawiając elementy, jakości makroskładników, niezwykle istotny wydaje się rodzaj spożywanych węglowodanów, białek a w szczególności tłuszczy. To właśnie rodzaj, ilość, i czas spożywania poszczególnych składników pokarmowych istotnie wpływa na zmiany endokrynne w naszym organizmie, a w konsekwencji zwiększa lub obniża termogenezę, hamuje lub stymuluje lipolizę, czy też sprzyja procesom anabolicznym lub katabolicznym.

 

Profil aminokwasów:

 

Na 100 g białka

L-alanina

3,38 g

L-arginina

1,68 g

Kwas L-asparaginowy

8,07 g

L-cystyna

2,13 g

Kwas L-glutaminowy

11,83 g

Glicyna

1,18 g

L-histydyna

1,58 g

L-izoleucyna

3,86 g

L-leucyna

8,52 g

L-lizyna

7,98 g

L-metionina

1,66 g

L-fenyloalanina

2,52 g

L-prolina

3,15 g

L-seryna

1,67 g

L-treonina

3,15 g

L-tryptofan

1,67 g

L-tyrozyna

3,52 g

L-walina

3,94 g

Podane wartości są wartościami uśrednionymi. Możliwe są drobne odchylenia.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl