Organic Juice Star StarLife
Opis
Organic Juice Star to wyjątkowy zestaw wyciągów roślinnych, specjalny sok, który uzupełnia niedobory, wzmacnia odporność oraz pobudza organizm do zwiększonej aktywności psychicznej i fizycznej. Jest również bardzo dobrym preparatem dla kuracji typu detoks. Bardzo dobry zamiennik dla niesprzedawanego już preparatu Fucoidan Star.
Główne składniki zawarte w preparacie:
Euterpe to wysokie, w większości silnie rozgałęzione palmy o smukłych pniach, występujące naturalnie w Ameryce Południowej i na Antylach. Z miąższu owoców przygotowuje się smaczne napoje, z zielonych wierzchołków tzw. kapustę palmową. Do najbardziej znanych i najczęściej wykorzystywanych należy:
Euterpe oleracea – palma Açaí. Osiąga wysokość do 25 m i daje około 20 kg owoców, które z wyglądu przypominają jagody. Mają ciemnoniebieski kolor, jaki zawdzięczają naturalnej substancji antocyjaninie, mają kakaowy zapach i smak. W badaniach nad aktywnością przeciwutleniającą stwierdzono u nich jedną z najwyższych liczb ORAC (oxygen radical absorbance capacity), czyli zdolność tłumienia wolnych rodników tlenowych.
Açaí jest wśród rdzennej ludności popularnym środkiem do zwiększenia aktywności fizycznej i psychicznej.
Noni- działa jak przeciwutleniacz. Wzmacnia naturalną odporność organizmu i jest dobrym pomocnikiem podczas wykonywania czynności psychicznych i fizycznych.
Na Ziemi występuje wiele gatunków kolcowoju. Niektóre rosną w Azji, inne w Ameryce, znajdziemy je też w Europie. Nie wszystkie jednak nadają się do spożycia.
Owoce Goji - wyróżniające się najwyższą jakością i największą wartością odżywczą, uprawia się w chińskiej prowincji Ningxia. Pierwszą osobą, która posłużyła się łacińską nazwą Lycium barbarum, był szwedzki przyrodnik Karol Linneusz (1707-1778). Wymienił ją w swoim dziele o klasyfikacji roślin „Species Plantarum“ w połowie XVIII wieku.
Myrciaria dubia lub camu camu- to kosmate, stalowo-zielone drzewko. Owoce camu camu rosną w skupieniach, podobnie jak czereśnie. Różnią się jednak wielkością. Są większe. Camu camu są soczyste i mocno kwaśne, występują przede wszystkim w kolorze czerwonym, żółtym, a czasem nawet białym. Ojczyzną camu camu są amazońskie lasy deszczowe i obszary zalewowe. W Ameryce camu camu są znane jako bomba witaminowa. Dziś importuje się je również do Europy.
Aloe vera- to źródło naturalnie występujących przeciwutleniaczy, które pomagają chronić komórki i tkanki przed wolnymi rodnikami, zwiększają pojemność przeciwutleniającą i dzięki temu pomagają wzmocnić zdolności obronne całego organizmu. Przyczynia się do zachowania prawidłowej czynności jelit, ich perystaltyki, wspomaga zdrowe trawienie i regularność wypróżnień. Pomaga zwiększać odporność na obciążenia psychiczne i ma korzystny wpływ w przypadku zmęczenia. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu glukozy we krwi. Pomaga zachować zdrowy wygląd skóry, wspomaga regulację prawidłowego poziomu glukozy we krwi i detoksykację organizmu. Dobrze wpływa na kondycję fizyczną i psychiczną oraz układ odpornościowy.
Mangostan - Garcinia mangostana – pochodzi z Indonezji, ale dziś jest rozpowszechniony w większości krajów tropikalnych na wszystkich kontynentach. Jest uprawiany dla owoców o wspaniałym smaku. Jest także bardzo popularny w tradycyjnej azjatyckiej medycynie. Obecnie jest przedmiotem badań farmaceutycznych ze względu na możliwość wykorzystania także w leczeniu HIV.
15 ml 2× dziennie.
Składniki (30 ml): woda; zagęszczony sok jabłkowy 3.900 mg; noni (puree, owoc, Morinda citrifolia) 1.200 mg; sok z Açaí (owoc, Euterpe oleracea) 1.200 mg; Mangostan właściwy (puree, owoc, Smaczelina, Garcinia mangostana L) 550 mg; przeciwutleniacz: kwas cytrynowy; skoncentrowany sok z jagód Goji (Lycium barbarum) 120 mg; Camu Camu (sproszkowany owoc, Myrciaria dubia) 60 mg; goji naturalny aromat; Maqui (sproszkowany owoc, Aristotelia chilensis) 30 mg; Aloes zwyczajny (sproszkowany liść, Aloe vera) 30 mg; pektyny z pulpy cytrusowej; substancja zagęszczająca: guma guar; mangostan naturalny aromat; substancja konserwująca: sorbinian potasu.
W celu szybszej orientacji w ilości substancji aktywnych, w ekstraktach wykazane zostały ich rzeczywiste (pierwotne) ilości.